Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що кожен українець має право придбати вогнепальну зброю для самозахисту.

Читайте Знай в Google News!

Геращенко в ефірі каналу "Україна 24" розповів, що в кінці 2019 року був прийнятий закон, що забороняє видачу нагородної зброї всім, окрім діючих поліцейських і військових.

"Тепер це тільки нагорода для тих, хто заслужив її, хто носить погони. З 1 січня не нагороджується ніхто, крім тих, хто в погонах", – зазначив він.

При цьому зброя, яка стріляє одиночними пострілами, дозволена законодавством.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Якщо ви зараз заїдете в будь-який магазин зброї - побачите гвинтівки, в тому числі калібру 12,7, які стріляють одиночними патронами, якими можна пробити БТР. Юридично вони мають статус мисливської зброї або спортивної. Тому, якщо ви дуже хочете мати зброю і вам є 21 рік, то можете поїхати купити собі гладкоствольну рушницю – вона коштує всього кілька тисяч гривень. Якщо хочете більш серйозну зброю і вам є 25 – можете купити нарізний карабін, який може стріляти на сотні метрів", - додав чиновник.

За даними МВС, в Україні сьогодні на руках легально знаходиться близько мільйона одиниць зброї.

"У нас забороняється тільки короткоствол, крім нагородного або у тих, хто носить його за родом занять, і автоматична зброя. Кожен, хто хоче, може купити зброю і захищати свій будинок", – сказав Геращенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у МВС анонсували нову систему виявлення порушників.

Як повідомляв портал Знай.uа, Геращенко пояснив появу білоруських опозиціонерів в Україні.

Також портал Знай.uа писав, чому українські камери автофіксації не штрафують євробляхерів.