"ВКонтакте" обійшов блокування і тепер працює без VPN в Україні

Російська соціальна мережа "Вконтакте", заблокована екс-президентом України Петром Порошенком, тепер знову доступна українському користувачеві. Соцмережі вдалося обійти блокування за допомогою власного мобільного додатку. Про це стало відомо із заяви представників самої соцмережі, передає Hromadske.ua.

Одна зі співробітниць "Громадського" розповіла, що отримала електронного листа від Вконтакте. У листі зазначено, що користувачі можуть заходити у Вконтакте без VPN.

СБУ викрила диверсанта ФСБ з вибухівкою, готував удар по стратегічному об'єкту

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Житель Одеської області запропонував свої послуги ворожій розвідці ФСБ, здійснював шпигунську діяльність і навіть підготував диверсію на стратегічному об'єкті. На щастя, СБУ змогло попередити протиправні дії та затримати зловмисника.

"У травні 2020 року житель Одеської області ініціативно встановив контакт з кадровим співробітником ФСБ РФ. За завданням куратора спочатку він передавав спецслужбі країни-агресора інформацію про один з військових об'єктів Одеської області. Також зловмисник запропонував представникам ворожої спецслужби свої послуги у скоєнні вбивств українських військових, задіяних в операції Об'єднаних сил. У вересні 2020 року агент ФСБ отримав нове завдання від кураторів: здійснити диверсію на одному з об'єктів " Рівнеоблводоканал»",- розповідають в СБУ.

Канікули в Україні: коли в 2020-2021 навчальному році відпочиватимуть школярі

В Україні триває навчання в школах і для школярів склали рекомендований графік канікул. Кожна школа має право зрушувати дати, а також вирішувати про канікули, враховуючи епідеміологічну ситуацію в регіоні. Незважаючи на карантин, канікули у школярів повинні бути.

Школярі, фото facebook
Школярі, фото facebook

У Міністерстві оприлюднили графік рекомендованих канікул на цей навчальний рік:

Осінні канікули: з 26 жовтня по 1 листопада включно
Зимові канікули: з 25 грудня по 10 січня включно
Весняні канікули: з 22 березня по 28 березня включно
Літні канікули: з 1 червня по 31 серпня включно

Степанов спрогнозував сценарій карантину в Україні на найближчі місяці

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у стрімке поширення китайського вірусу COVID-19 може призвести до колапсу медичної системи. Міністр також пояснив, чому це може статися в ефірі політичного ток-шоу "Свобода Слова" Савіка Шустера.

Максим Степанов, скріншот YouTube
Максим Степанов, скріншот YouTube

За словами глави МОЗ, хоча смертність від коронавірусу в Україні найнижча в світі, недотримання елементарних карантинних заходів може змусити медичну систему просто колапсувати. В один "прекрасний" день в країні може просто не вистачити медичних працівників.

Супрун пояснила, що штовхає молодь від 15 до 29 років звести рахунки з життям

За даними ВООЗ, близько 800 тисяч людей щорічно помирають в результаті скоєння самогубства. Але ці показники не враховують кількість спроб, що не закінчилися смертю, а їх може бути приблизно в 20 разів більше, як вважають дослідники. Суїцид є однією з головних причин смерті серед людей у віці 15-29 років.

“Я не до кінця розуміла, наскільки їй погано й наскільки можуть бути серйозні наслідки цієї спроби. Було дуже відчутно,...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 12 september 2020

" я не до кінця розуміла, наскільки їй погано і наскільки можуть бути серйозні наслідки цієї спроби. Було дуже відчутно, що вона розбита, що людина була готова на такий крок, проте у неї не вийшло...Важлива річ, яку я зрозуміла: треба вірити людям, якщо вони говорять про загрозу вчинення суїциду і ставитися до неї з усією серйозністю", — це частина історії Б., якій вдалося врятувати від самогубства близької людини.