На сайті офіційного представництва Президента України з'явилася петиція про те, щоб "припинити сприяти знеціненню гривні до долара США і привести курс до 20 гривень за 1 Долар США". Автором ініціативи виступив Гордовський Павло Володимирович.

Петиція опублікована 9 вересня і поки набрала тільки 121 голос з належних 2500, до кінця збору підписів залишилося 87 днів.

Автор петиції запропонував доручити керівництву Національного банку перестати купувати валюту на міжбанку. На думку Гордовського, це підвищує попит на іноземні гроші і сприяє зростанню курсу долара до гривні. Відтак, у підсумку в Україні зростають ціни на всі товари та послуги першої необхідності та комунальні тарифи.

Ініціатор додав, що резерви, якими на даний момент має Національний банк, дозволяють привести курс гривні до долара на рівень 20:1.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зниження вартості долара має призвести до зменшення цін на всі товари і послуги в Україні за рахунок зниження вартості імпорту, який якраз купується за валюту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, головне за ніч: найгірший сценарій карантину від Степанова," ВКонтакте " без VPN, диверсант ФСБ з вибухівкою

Як повідомляв " Знай.ua", вчитель вдарила дитину по голові і залишилася безкарною: "весь час ображає і принижує"

Знай.ua писав, у Львові шукали 5-річну дівчинку – дівчинку знайшли за 25 кілометрів від її будинку.