Грипом і Covid-19 неможливо захворіти в один і той же час, оскільки між вірусами відбувається своєрідна конкуренція і в результаті перемагає тільки один з них. Таку думку висловила лікар-вірусолог доктор медичних наук Алла Мироненко.

Читайте Знай в Google News!

Лікар-вірусолог пояснила, що в одну клітину зазвичай не потрапляють два віруси, оскільки при інфікуванні людини виділяється захисний білок інтерферон. Саме він не пускає в клітину інші віруси. Алла Мироненко зазначила, що восени до нас потрапить новий циркулюючий вірус, Covid-19 а не грип, пише РБК.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

Зазначається, що коронавірус і грип б'ють по одних і те ж органах: легенях та дихальних шляхах. Таким чином, восени може відбуватися "конкуренція вірусів" за ці локації в організмі людини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Медик зазначила, що якщо ви захворіли на грип, це не означає захист від коронавірусу. Грип так само призводить до смерті людини, якщо та належить до групи ризику. Варто нагадати, що грип, як і коронавірус викликає високу температуру і дає ускладнення на інші органи.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко "відходить" від хвороби в елітному маєтку з пляжем та садом: показали володіння політикині

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ляшко зробив гучне зізнання про карантин в Україні: "Не соромно"

Також "Знай.ua" писав, що пенсії до кінця року зростуть декілька разів: підвищення чекає не всіх, перелік категорій