Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив про те, що в країні буде заборонено продаж антибіотиків без рецепта лікаря з 2022 року. Покупців не відпускатимуть в аптеках до надання електронного рецепту перед покупкою.

Читайте Знай в Google News!

За словами міністра, це має посприяти припиненню самолікування серед українського населення та контролю якості медичних послуг. Упорядкування ринку лікарських засобів і введення такого типу рецептів є однією з серйозних складових реформи.

"Адже в електронному рецепті буде вказано ім'я лікаря, який призначив препарат, а значить можна буде відстежити ефективність лікування і профпридатність фахівця", - заявив Максим Степанов.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також їм на брифінгу було сказано, що покупка інсуліну або наркотичних засобів буде заборонена без рецепта з 2021 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні вперше провели важку операцію: 30 лікарів, 23 донори і 4,5-кілограмова пухлина.

Як повідомляв "Знай.ua", ковід в Україні втрачає сили, є добрі новини-МОЗ оновило статистику на 20 вересня. Всього в Україні з початку епідемії видужали вже 77 512 пацієнтів.

Знай.ua писав, молитва за упокій православних воїнів: за всіх, хто поклав життя за віру і Батьківщину. Під молитовну опіку віруючим пропонують взяти кожного конкретного солдата. Але не всі знають потужну молитву за загиблих воїнів, яка здатна творити чудеса.