Українські школи та дитячі садки не готові до роботи в умовах пандемії. Основна причина цього — несправність вентиляції у навчальних закладах.

Читайте Знай в Google News!

Такою думкою поділився лікар-епідеміолог Андрій Александрін.з виданням РБК-Україна.

"Все-таки COVID-19 як повітряно-крапельна інфекція несе величезну небезпеку в замкнутих приміщеннях.

Якщо повернутися до замкнутим приміщенням, то це, перш за все, наші соціально значущі об'єкти - дитячі садки, школи, лікувальні установи. Ніде в них немає елементарної, якісно працює, ефективної, припливно-витяжної механічної вентиляції.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Поки ми не навчимося стежити за кратністю повітрообміну, за температурним режимом, за вологістю повітря в закритих приміщеннях, всі ці виділення мільярдів гривень, незрозумілі закупівлі засобів індивідуального захисту будуть просто йти в нікуди.

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

Тому хочу сказати, що системно держава на профілактику інфекційних захворювань, які передаються повітряно-крапельним шляхом, ніяк не вплинуло.

З боку міністра освіти і головного санітарного лікаря України був повний провал при підготовці до навчального сезону. Країна не готова", — заявив медичний експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, під Харковом зник 12-річний школяр з веснянками - втік до магазину за кіндерами.

Як повідомляв Знай.uа, психолог підготував українських батьків до епопеї "назад в школу" - з цими порадами карантин не страшний.