Російська соціальна мережа "ВКонтакте" змогла обійти блокування для свого мобільного додатку, хоча за фактом її робота ще заборонена в Україні. Про відновлення роботи в прес-службі додатки почали розсилати користувачам листи.

Читайте Знай в Google News!

"між вами і месенджером, музикою, іграми і багатьма іншими сервісами більше немає перешкод – користуйтеся VK і раніше без VPN",-похвалилися росіяни.

При цьому в РНБО вважають, що активізація роботи соціальних мереж напередодні виборів може загрожувати національній безпеці України.

Зокрема, фахівці з кібербезпеки почали співпрацю з іноземними партнерами, щоб спільно розробити способи блокування забороненої соціальної мережі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше повідомлялося, що незважаючи на те, що російська соціальна мережа Вконтакте вбудувала в свій додаток VPN, українську аудиторію це не поверне, вважають експерти.

Як повідомили розробники соцмережі, їм вдалося обійти блокування. Правда, без перешкод сайт поки працює тільки на телефонах з Android. IOS ж поки насилу завантажує додаток.

Вконтакте був заборонений в середині травня тодішнім президентом України Петром Порошенком. Указ, виданий Порошенком, ввів санкції проти низки фізичних та юридичних осіб, серед яких опинилися такі сервіси як Яндекс, Вконтакте, Однокласники та Mail.ru.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Вконтакте повернувся в Україну, але тепер нікому не потрібен.

Як повідомляв Знай. ua, соцмережа "ВКонтакте" намагається заманити українців назад у свої мережі.

Також Знай. ua писав, що "ВКонтакте" обійшов блокування і тепер працює без VPN в Україні.