Українська влада взялася за права та обов'язки велосипедистів. З'явилася інформація, що велосипедистів хочуть змусити надягати на голову захисний шолом. В ідеалі передбачається, що без шолома любителі велопрогулянок не зможуть сісти за кермо.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

Моторошні аварії, учасниками яких є велосипедисти, в Україні не рідкість. Причому, вони часто ігнорують правила дорожнього руху.

Велосипедисти, фото: UNIAN
Велосипедисти, фото: UNIAN

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Можливо, це буде обов'язок без санкцій. Поліцейський може зробити попередження і попросити надіти шолом. Все, більше нічого не можна зробити", - говорить Дмитро Петров, тренер професійних велосипедистів.

Медики кажуть, що шолом у разі аварії зменшить ризик пошкодження головного мозку. Лише за вісім місяців цього року в Україні сталося 1462 аварії за фактом наїзду на велосипедиста. 1113 людей травмувалося і 128-загинуло.

Деякі велосипедисти кажуть, що введення обов'язкового шолома зменшить популярність велоспорту. Адже в такому випадку їзда на велосипеді може здаватися небезпечніше. Шоломи для велосипедистів обов'язкові в багатьох країнах, а в деяких — таких, як Данія, - тільки для дітей до 16 років.

Також варто нагадати, що в селі під Рівним п'яний депутат влаштував моторошну автотрощу. У селі Міляш горе-депутат наїхав на двох дівчат на мотоциклі. Одна з них померла на місці трагедії, їй було всього 20 років. Замість того, щоб зменшити швидкість, депутат сміявся і ще додав газу. Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, на Закарпатті схопили українця, що перевозить нелегалів через кордон - виснажені люди і переляканий малюк.

Як повідомляв Знай.uа, історичний район Києва перекрили через бляшанку, вибухотехніки терміново прибули на місце НП.

Знай.uа писав, під Рівним зухвалий п'яний депутат скоїв смертельну ДТП: летів просто на дівчат і реготав.