В Україні поки що ніяк не стимулюють чоловіків ділити з дружиною радощі та труднощі декретної відпустки. Тоді як у деяких європейських країнах навпаки надають чоловікам обов’язкові дні для відпустки з догляду за дітьми.

Читайте Знай в Google News!

Так, у Швеції батько бере 60 днів декретної відпустки, за які ще й отримує платню. У Німеччині тато має право піти у декрет на три роки і протягом цього часу отримувати близько 75% від заробітної плати. В Іспанії, якщо чоловік заміняє дружину у відпустці на десять тижнів, то отримує свою зарплату у повному обсязі.

На практиці українські чоловіки не поспішають бути рівноправними з жінками у дитячих питаннях. Згідно з опитуваннями, 60% чоловіків вважають, що у декретну відпустку повинна йти саме жінка. Так і відбувається на практиці: жінки більше піклуються про маленьких дітей. Ба більше, під час хвороби дитини з нею вдома залишають кожна друга матір, тоді як батьків, що йдуть на лікарняний, – лише 2%.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

Часи міняються і гендерні стереотипи, на щастя, хоч і невеликими кроками, але йдуть з нашого суспільства. Залучення тата до виховання дитини досі у багатьох вважається мало не подвигом. Рівномірний розподіл обов’язків з догляду за дитиною чи домашнього господарства між чоловіком та дружиною повинен стати новою нормою, що значно зменшить відсоток розлучень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні планують ввести "гібридну" декретну відпустку: як тепер доглядатимуть за дитиною

Як повідомляв портал Знай.ua, правила декретної відпустки в Україні буде змінено

Також Знай.ua писав, Супрун пояснила головне про алкоголь і вагітність