Дотримуватись здорового способу життя у стінах офісу вкрай складно. Але правильний режим харчування в офісі можливий. Шкідливі перекуси і сидячий спосіб роботи не зіпсують вам життя, якщо знати деякі секрети.

Читайте Знай в Google News!

Основні проблеми офісного харчування – це шкідливі перекуси та один ситний прийом їжі, після якого падає продуктивність та росте бажання заснути.

Графік харчування

Дієтологи наголошують на тому, що харчування має бути дрібним: ви маєте їсти 5 разів на день і робити перерви між прийомами їжі не більше як 3 години. Якщо будете їсти рідше, відчуття голоду заважатиме працювати і ви ризикуєте з’їсти більше, коли таки доберетеся до холодильника. Наприклад, можна організувати харчування так: сніданок вдома, кава-брейк, обід, полуденок-перекус на роботі та вечеря вдома.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При щільному графікі дієтологи рекомендують сніданок та/або вечерю також проводити на роботі. Залишилося лише вибрати правильні для них страви.

Брати їжу з собою

Це безпрограшний варіант, який дозволить поїсти 100% корисну їжу, приготовлену вдома.

Складаючи офісне меню, краще віддавати перевагу нежирним та не надто калорійним стравам, які не зменшуватимуть вашої продуктивності. Половину порції мають складати овочі у будь-якому вигляді – сирі, тушковані, на грилі тощо. Далі має бути білок – м’ясо, риба, бобові та складні вуглеводи – каші чи макарони з твердих сортів пшениці.

перекус
перекус
Рамблер.Женский

Правильні перекуси

Найбільшу шкоду в офісі несуть перекуси - печиво, пиріжки і снеки. Тому слід зробити їх правильними, ви мінімізуєте ризик від офісного харчування для вашого здоров’я.

Для корисного перекусу підійдуть сухофрукти, фрукти, овочі, горіхи. Якщо для перекусу ви відриваєтеся від комп’ютера і маєте змогу прогулятися до найближчого кафе – візьміть собі смузі: суміш фруктів зі злаками або йогуртом найкраще наситять ваш організм без шкоди для здоров’я.

Пийте більше води

Запорука правильного харчування – достатня кількість випитої води. В ідеалі щодня потрібно випивати 1,5-2 літри води. Важко контролювати цей процес, коли у вас багато роботи і ви не відчуваєте спраги. Тут може допомогти будильник або сповіщення на телефоні, які нагадуватимуть, що час випити стакан води. Через декілька тижнів ви побачите зміни у своєму організмі і звичка пити багато води залишиться з вами на завжди.

Кава не несе шкоди вашому організму, якщо випивати не більше двох чашок у день і краще без цукру та вершків. Більша кількість кофеїну зневоднює організм та негативно впливає на концентрацію. Для того аби збадьоритися ідеально підійде зелений чай без цукру.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дослідники довели, що чорнослив володіє неймовірними властивостями.

Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.