В Україні з 1 жовтня 2020 року діятиме правило для водіїв про їзду з увімкненими фарами або запаленими ходовими вогнями за межами населених пунктів. Дане правило автомобілістам потрібно дотримуватися з жовтня по травень.

Читайте Знай в Google News!

Це обов'язкова вимога ПДР (пункт 9.8) є обов'язковим для виконання в будь-який час доби.

Протягом зазначеного періоду на всіх механічних транспортних засобах поза міст і сіл повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.

дорога / скріншот з відео
дорога / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Під час недостатньої видимості вдень за правилами ПДР вдень можна включити тільки протитуманні фари, проте ввечері і вночі їх потрібно включати в обов'язковому порядку разом з фарами.

За порушення вимоги водіям доведеться заплатити штраф у розмірі від 425 до 510 гривень (ч.2 статті 122 КУпАП).

Такі норми в українському законодавстві пов'язані з необхідністю додаткового позначення авто в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українські юристи створили додаток, який допоможе уникнути несподіваних покарань.

Як повідомляв Знай. ua, в яких випадках водій може не пропускати пішохода.

Також Знай. ua писав, що водіям-порушникам депутати вдарять по кишені, що потрібно знати про нові штрафи.