В Україні з’явилися небезпечні банкомати ПриватБанку, проте наразі нова хвиля кардингу охопила поки що лише столицю. Шахраї встановлюють спеціальні пристрої, які зчитують інформацію з карток людей, які намагаються зняти гроші.

Читайте Знай в Google News!

Посилаючись на інформацію з компетентних джерел, про це повідомляє GSMinfo. Кіберполіція України спільно з СБУ провела операцію по захопленню злочинців.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

Повідомляється, що аферисти купували в даркнеті спеціальні пристрої для скіммінгу – зчитування інформації з карток – і отримували таким чином доступ до них. На цьому виді шахрайства наразі попалося четверо осіб. Зараз вирішується, який запобіжний захід їм припишуть. Зазначається, що спіймати злочинця досить складно, оскільки величезна кількість кардерів зараз орудує в усіх областях України.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Затриманим злочинцям вже пред’явлені звинувачення. Серед них – шахрайство, незаконне використання технічних засобів з метою отримання інформації, несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних систем.

Українців попередили, що відрізнити банкомат, на який встановлено пристрій для кардингу, досить просто. Якщо придивитися, то це видно неозброєним оком, проте необхідно бути дуже уважним і знати, як такі девайси виглядають.

Банкомат ПриватБанку, фото: gsminfo.com.ua
Банкомат ПриватБанку, фото: gsminfo.com.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", з пенсій українців можуть відрахувати до 50% від загальної суми: нюанси стягнення

Також "Знай.ua" писав, що як розрахувати розмір майбутньої пенсії: у ПФУ розповіли про електронні послуги