Українцям, котрі працювали у шкідливих умовах, пояснили все про пенсію, на яку можна розраховувати від держави. Так, чоловік пояснив, що отримав травму і було встановлено інвалідність внаслідок трудового каліцтва.
Читайте Знай в Google News!
У "Пенсійному кур’єрі" пояснили, чи буде зараховано до страхового і пільгового стажу період перебування на інвалідності.
Згідно зі статтею 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" час перебування на інвалідності у зв'язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням зараховується до стажу роботи з шкідливими умовами, який дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і в пільгових розмірах.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Водночас передбачено, що періоди трудової діяльності та інші періоди, що враховувалися до стажу роботи для призначення пенсії до набуття чинності цього Закону (до 01.01.2004), зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше, крім випадків, передбачених цим Законом.
Відповідно до діючого законодавства, час перебування на інвалідності у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням зараховується до стажу роботи для призначення пенсії за віком, а також до стажу роботи з шкідливими умовами, який дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і в пільгових розмірах.

Українські пенсіонери, скріншот з відео
Українські пенсіонери, скріншот з відео

"Отже, час перебування на інвалідності у зв'язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням за період до 01.01.2004 зараховується як до страхового стажу, так і до стажу, що дає право на пільгову пенсію (якщо нещасний випадок стався під час роботи в шкідливих умовах або внаслідок профзахворювання)", - сказано у повідомленні "Пенсійного кур’єра".

Час перебування на інвалідності у зв'язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням за період після 01.01.2004 зараховується тільки до стажу, що дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і в пільгових розмірах (якщо нещасний випадок стався під час роботи в шкідливих умовах або внаслідок профзахворювання). До страхового стажу цей період не зараховується.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Слуги народу взялися за пенсії, з чим залишаться українці після чергової індексації.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".