В Україні коронавірусна інфекція вражає не тільки дорослих, а й дітей. Тільки в Києві захворіло понад 20 тисяч осіб, причому 1 592 з них діти. Кількість хворих дітей збільшилася з початком навчального року. Зокрема, за останні чотири тижні хворобу підчепили 674 дитини.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Читайте Знай в Google News!

Кличко уточнив, в якому віці діти найчастіше підхоплюють небезпечну хворобу.

"хворіють в Києві і немовлята, і діти. Молодшому з інфікованих жителів столиці на момент виявлення хвороби було всього кілька днів. Найбільше хворіють діти віком від 5-ти до 14 — ти років", - сказав Кличко.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, відомий український лікар-інфекціоніст Сергій Крамарєв підкреслив, що в Україні зросла динаміка захворюваності коронавірусом серед дітей. Однією з причин збільшення випадків захворюваності він назвав початок навчального року.

" в останні місяці всі стали більше хворіти,і діти також. У наших лікарнях в 2-2, 5 рази збільшилася кількість дітей з COVID-19. Однією з причин і правда можна назвати те, що відкрилися школи і сади і діти стали більше контактувати між собою. Хоча це не єдина причина" - сказав Сергій Крамарєв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.