Нардеп від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв запропонував ввести в країні нову мову – українську російську. На його думку, російська мова, якою користуються в Україні, відрізняється від того, якою говорять у РФ.

Депутал заявив у програмі "Хард з Влащенко", що в середньостроковій і довгостроковій перспективі така мова може стати окремою та її потрібно закріпити в Україні на законодавчому рівні.

"Як філолог за першою освітою переконаний, що російська мова в Україні змінюється за багатьма параметрами. І абсолютно точно, на мій погляд, в середньостроковій, навіть не в довгостроковій перспективі, він повинен бути окремою мовою в Україні", - зазначив Потураєв.

Він уточнив, що в Росії тоді залишиться своя мова, а в Україні буде щось нове.

"Тоді в Росії буде російська мова, а в Україні... це питання для дискусій, як філологічних, так і в суспільстві", - пояснив політик.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

При цьому вдома Потураєв розмовляє з рідними російською мовою, але не вважає, що це та ж мова, якою говорять росіяни.

Микита Потураєв із родиною, скрін - Фейсбук
Микита Потураєв із родиною, скрін - Фейсбук

"Вдома я говорю російською... але я не згоден... Я не хочу говорити, що це російська, російською нехай у Росії говорять. Я не можу погодитися, що говорю вдома російською – ну, українська російська", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, МОН оприлюднило графік проведення ЗНО для абітурієнтів 2021.

Як повідомляв портал Знай.uа, реперка Аліна Паш розлютила українців російською піснею.

Також портал Знай.uа писав, що Тарас Тополя пояснив, як раз і назавжди витіснити пропаганду Росії.