Шахраї активно користуються новою схемою крадіжки грошей з банківських карток українців, яка зав'язана на відсутності підпису власника картки на зворотному боці пластику.

Читайте Знай в Google News!

Аферисти по телефону представляються людям працівниками служби безпеки банку, і вимагають сфотографувати картку і кинути фото через месенджер. При цьому на людину тиснуть погрозами блокування рахунку.

За вимогами банку, кожна карта повинна бути підписана людиною на зворотному боці: розпис повинен стояти поруч з CVV-кодом банку (він вводиться при розрахунку в Інтернеті). Без такого підпису карта вважається недійсною і нею не можна користуватися.

Оплата банківською карточкою, скріншот: YouTube
Оплата банківською карточкою, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Тобто торгові точки не повинні її приймати до оплати, а людина не повинна платити. Але на справі це не так. Більшість банківських карт не підписані і все одно скрізь приймаються до оплати.

Згодом банківські картки стали масово переводити на чіпи і PayPass. Тепер людина вводить у терміналі PIN-код, тобто підписує розрахунки їм. Тому касири перестали стежити за підписом на картах.

Однак злочинці про це не забули, і тепер активно користуються знаннями в новій афері.

За правилами, якщо людина розголошує банківську інформацію, таку як реквізити карти (номер, CVV-код, PIN-код та ін.), і після з неї зникають кошти, то банк не компенсує їй цей збиток. Держателя визнають винним у порушенні правил користування пластиком.

Національний Банк підтвердив активізацію карткових шахраїв у свіжому звіті: у січні-червні 2020 року кількість шахрайських операцій з картами зросла в 1,4 рази (до 47,5 тисяч штук), а їх загальний обсяг – на 10% (до 86,4 млн гривень).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше