Білоруські продукти славляться тим, що їх виготовляють по ГОСТу. Але чи насправді це так? Українцям показали всю правду про базові товари, як молоко, вершкове масло, сир, йогурт, згущене молоко родом із сусідньої Білорусі. І все це за концепцією бренду нібито зроблено ще за радянськими стандартами.

Чи так це, вирішили перевірити журналісти в лабораторії. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте Знай в Google News!

Міфічне слово ГОСТ є на всіх етикетках. Нині це маркетинговий трюк в Україні, за яким немає жодної відповідальності. Щоб з’ясувати якість масла і згущенки - їх зразки віддали на експертизу.

Продавці запевняють, що в молоці крім молока більше нічого немає. Білоруські продукти розходяться по дрібних точках з оптового ринку. Що дивно, білоруське вершкове масло можна купити дуже свіжим. Так, на одній з пачок стояла дата 8 вересня, а сюжет знімався 9-го.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Міфічне слово ГОСТ є на кожному товарі, але на деяких немає навіть дати виготовлення. Експерти кажуть, що слово ГОСТ стало просто міфом і вивертом.

Білоруські продукти, фото: youtube
Білоруські продукти, фото: youtube

Цікаво, що і в Білорусі не знайшли пачки такого масла, яке в Україні продається під цим брендом. Та й коштує продукт у них дорожче, що дивно, як він може знецінюватися, перетинаючи кордон України.

Як виявилося," білоруське масло " зовсім не масло, а якась субстанція з величезною кількістю немолочного жиру. Причому це не можна навіть назвати спредом або маргарином.

А ось в згущеному молоці молочний жир є, але там може бути двоокис титану для відбілювання.

Та й виробників, зазначених на етикетці "білоруських" продуктів, в реєстрі імпортерів немає. Фахівці кажуть, що в Білорусі можуть виробляти хіба що тару, а наповнюють її вже недобросовісні українські ділки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українці в популярному супермаркеті ледь не наїлися справжнім брудом, а хотіли хліба.

Як повідомляв Знай. ua, нові ціни змусять українців перейти з хліба на воду.

Також Знай. ua писав, що споживчий кошик злетить в ціні, скільки будуть коштувати найнеобхідніші продукти на нашому столі.