Попри те, що про "євробляхи" стала менше писати в українських ЗМІ, ця тема все ще актуальна для деяких власників автомобілів на іноземній реєстрації.

Більшість "євробляхерів" свої авто розмитнили, скориставшись знижкою 50%. Однак залишилися ще найбільш затяті, які чекають на пом'якшення умов розмитнення. І можливо, дочекаються.

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт про нові пільги при розмитненні "євроблях". Про це свідчать дані на сайті парламенту. Ініціаторами документа виступили нардепи від "Слуги народу".

Автори запропонували звільнити від податків на імпорт транспортних засобів пільговиків і власників автомобілів на "євробляхах", які ввезли машини до 1 вересня 2020 року.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У законопроєкті пропонують звільнити пільговиків від сплати податків і ПДВ, щоб вони могли розмитнити свої автомобілі. Йдеться про людей з інвалідністю, багатодітних сімей та про учасників бойових дій.

Однак, на ці пільги наклали обмеження. Від податку не звільнятимуться такі автомобілі:

  • вартість яких перевищує 100 мінімальних заробітних плат (на сьогодні це 500 000 гривень);
  • ТС вироблено до 1 січня 1992 року;
  • власник вже скористався пільговим розмитненням авто протягом найближчих п'яти років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у центрі столиці "євробляхери" влаштували мітинг

Як повідомляв портал Знай.ua, МВС збирається ускладнити життя імпортерів

Також Знай.ua писав, куди поділися нерозмитнені авто, і до чого готуватися власникам.