Як вже відомо, український уряд 30 вересня затвердив новий стандарт базової середньої освіти. У документі по-новому трактується процес навчання. Багатьох батьків і навіть школярів хвилює питання, які ж зміни відбудуться в школах у новому році?

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідають журналісти одного з українських видань.

Нові вимоги до освіти, скріншот: mon.gov.ua
Нові вимоги до освіти, скріншот: mon.gov.ua

У документі чітко прописано, які вміння повинен освоїти школяр за період навчання з 5 по 9 клас, які навантаження вчителі мають право давати дітям. Крім опановування державною мовою, кожен школяр ще повинен вміти розмовляти іноземною мовою. Мати знання щодо фінансової грамотності, також володіти культурною компетентністю.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

Також чиновники дозволили згідно з освітнім державним стандартом крім україномовних класів, організовувати класи з навчанням мовою корінного населення або нацменшин, а також з навчанням українською мовою і вивченням мов корінного народу і національних меншин.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Також у проєкті державного бюджету на 2021 рік закладено збільшення фінансування освітньої сфери на 34 мільярди гривень. При цьому, загальний бюджет на освіту наступного року складе 173,8 млрд грн. Примітно, що 102,5 млрд підуть на виплату заробітних плат педагогам. Повідомляється, що ця сума на 21,2 млрд грн більше, ніж у 2020 році.

Це означає, що все ж заробітна плата педагогів збільшиться вже з 1 січня 2021 року, підвищення складе приблизно 20-30%. Однак, поки остаточну версію державного бюджету України 2021 ще не прийнято і все може змінитися.

Відомо, що зазначені правила набудуть чинності вже з наступного навчального 2022 року. Вже з осені наступного року розпочнеться підготовка вчителів до змін, а також створення матеріалів для навчання школярів за новою затвердженою програмою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, МОН оприлюднило графік проведення ЗНО для абітурієнтів 2021.

Як повідомляв Знай.uа, у школах запровадять страхування від Covid-19: кому доведеться оформляти документи.

Знай.uа писав, під Чернівцями у школі спалах коронавірусу - 13 вчителів скосила небезпечна зараза.