В Україні число хворих коронавірусом в листопаді може досягти до 12 тисяч хворих осіб в день. Такий невтішний прогноз дав лікар-епідемолог Андрій Александрін.

Читайте Знай в Google News!

Медик пояснює це тим, що восени будуть активні й інші респіраторні захворювання і це посилить загальну ситуацію по країні. Крім того, проблема полягає в тому, що тести з виявлення інфекції робляться, але потім не робиться нічого, щоб відстежити контакти інфікованої людини.

"крім COVID-19, ми вступили в сезон гострих респіраторних захворювань. Крім того, що на сьогоднішній день у кожного з нас висока ймовірність інфікуватися COVID-19, ми ще можемо одночасно захворіти і аденовірусами, і риновірусами, і парагрипом", - повідомив лікар "Обозревателю".

Александрін припускає, що в листопаді кожен день будуть фіксуватися близько 12 тисяч хворих коронавірусом українців.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"я думаю, що в листопаді місяці ми будемо спостерігати захворюваність не менше 10-12 тисяч щодня", - зазначив доктор.

Епідемолог вважає, що не потрібно чекати нічого хорошого і важливо пам'ятати про соціальну дистанцію і гігієну рук. Лікар радить уникати місць з великим скупченням людей.

" на жаль, нас не чекає нічого хорошого. Потрібно дотримуватися основних рекомендацій-дотримання фізичної дистанції 2 метри, постійне і правильне провітрювання приміщень, гігієна рук. І все-таки менше перебувати в приміщеннях з великим скупченням людей", - резюмував медик.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.