Ненависть до фемінітивів привела до того, що в інформаційному просторі досягнення жінок ігнорують, а коли мова йде про якісь видатні відкриття і досягнення, то їх за замовчуванням приписують чоловікам.

За допомогою мови жіночі досягнення стирають з медійного простору і свідомості людей. Зате ЗМІ ніколи не пройдуть повз жіночі проступки чи злочини - в цьому разі обов'язково вкажуть і підкреслять стать.

На використання фемінітивів в ЗМІ, які ставлять на служіння сексизму, звернули увагу в мережі.

Так, головний редактор сайту skirun Майя Гусейнова розповіла про конфуз, якого припустились деякі ЗМІ, інформуючи про лауреатів Нобелівської премії з хімії. Її цьогоріч присудили двом жінкам - француженці Еммануель Шарпентьє та американці Дженніфер А. Дудні.

Однак, деякі видання вирішили змінити стать вчених. Гусейнова оприлюднила скріншот статті, в якій лауреаток назвали чоловічими іменами:

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Нобелівська премія 2020 з хімії дісталася, за версією Нової Газети, Емануелю і Дженіферу! Молодці, хлопці, так тримати!", - іронізує журналістка.

Вона звернула увагу на той факт, що коли жінка вчиняє щось погане, в ЗМІ обов'язково підкреслять її стать. В цьому випадку стосовно жінки без проблем використовують фемінітив. А от коли жінка досягла якихось висот, їх приписують чоловікам.

"Взагалі, як я вже писала раніше, ситуація з фемінітивами нагадує мені один єврейський анекдот:
Приходить Моня Рабинович зі школи додому в сльозах:
- Мамо, мене назвали ж*дівською мордою!
- Звикай, синку, ти будеш ж*дівською мордою в школі, в інституті, в аспірантурі ...
Зате коли ти отримаєш Нобелівську премію, тебе назвуть великим російським ученим!", - іронізує журналістка.

Нобелевская премия 2020 по химии досталась, по версии Новой Газеты, Эмануэлю и Джениферу! Молодцы, парни, так держать!...

Geplaatst door Maya Guseynova op Donderdag 8 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Нобелівський комітет присудив премію з хімії двом жінкам-вченим, Еммануель Шарпентьє і Дженніфер Дудне, за розробку методів редагування генома

Як повідомляв портал Знай.ua, США та Ізраїль лідери по нобелівським лауреатам

Також Знай.ua писав, лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама вперше поспілкується з українцями у прямому ефірі