За вікном вже екватор жовтня, опалювальний сезон близько. З початком старту подачі централізованого опалення значно збільшаться тарифи на оплату газу і теплоенергії. Аналітики заявили, що вже на початку листопада українцям прийдуть платіжки з зовсім іншою підсумковою цифрою, оскільки доведеться заплатити за теплоенергію після початку опалювального сезону.

Читайте Знай в Google News!

Цього року тарифи на газ будуть нижчими, ніж у 2019, однак, зрозуміло, вищі, ніж ще кілька років тому. Починаючи з першого серпня 2020-го відкрито вільний ринок газу для населення. З цього моменту компанія "Нафтогаз" більше не зобов'язана продавати блакитне паливо за встановленими урядом тарифами. Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Хвиля".

Отоплення, фото pxhere
Отоплення, фото pxhere

"Ціна зростає тому, що змінюється сезон. Як правило, це відбувається з наближенням зими. В яких межах вона перебуватиме - зараз сказати складно, але очікувано, що її рівень буде нижче, ніж минулої зими. Нині сформовано високі запаси природного газу в сховищах, а на зниження попиту вплинула пандемія коронавірусу", - пояснила експерт Української енергетичної біржі Оксана Запорізька.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ціни на газ, фото Pxhere
ціни на газ, фото Pxhere

Більш негативний прогноз дав експерт Єгор Комов, який заявив, що вже в грудні на ринку вартість кубометра може скласти близько семи гривень. Однак при цьому існують деякі способи заощадити на оплаті тарифів ЖКГ.

"Газ це товар, на вартість якого впливають всі ті ж закони ринку. З початком опалювального сезону попит на газ зростає, більше покупців при тому ж обсязі, значить, вище буде ціна. Зараз з'являються ринкові механізми, наприклад, є можливість перейти на річні тарифи і платити за однією і тією ж вартістю. Тоді ціна рости не буде", — заявив Єгор Комов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, волонтери врятували від голодної загибелі геніального українського художника - віддячив картинами.

Як повідомляв Знай.uа, підвищувати не збираються: українців обрадували м'якою комунальною осінню.

Знай.uа писав, опалювальний сезон на старті: коли українцям пустять тепло по трубах.