Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до лікарів України і закликав їх припинити бездумно призначати курс антибіотиків пацієнтам з коронавірусом. Причиною є те, що це може привести до тяжких наслідків. Про це він повідомив під час щоденного брифінгу.

Читайте Знай в Google News!

"закликаю лікарів дотримуватися стандартів лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Вони зроблені в дуже зручному форматі і розміщені на сайті МОЗ. Це дуже важливо, тому що, на жаль, часто пацієнтам з підозрою на коронавірус сімейні лікарі починають призначають відразу кілька антибіотиків - цього категорично не можна робити", - розповів глава МОЗ.

За його словами, прийом антибіотиків можуть наказати навіть коли у пацієнта немає симптомів. Також Степанов зазначив, що призначати антибіотики потрібно тільки при бактеріальних захворюваннях. Якщо ж регулярно використовувати препарати на основі антибіотиків, організм набуває антибіотикорезистентність і потім ліки можуть не подіяти.

Також він пообіцяв оновити методичку з лікування пацієнтів з коронавірусом, подякував лікарям за їх важку працю під час пандемії і закликав пацієнтів дзвонити лікарям тільки в робочий час.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"у сімейних лікарів теж є графік роботи, вони теж люди. Тому якщо у вас є можливість, телефонуйте протягом робочого дня. Лікарі часто скаржаться, що пацієнти телефонують їм після дев'ятої години вечора", - додав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українці молять Зеленського жорстко покарати Ляшка, Степанова і весь МОЗ.

Як повідомляв Знай. ua, Україна відмовиться від паперових документів-залишилося менше року.

Також Знай. ua писав, що Степанов назвав найбільш завантажені лікарні України через covid-19, які регіони стали "лідерами".