У середу, 14 жовтня, майже по всій Україні очікується тепла, суха і сонячна погода. Опади пройдуть лише на Заході країни. Температура повітря відчутно буде відрізнятися в залежності від регіону – +9 +14 градусів на Заході, +19 + 24 градусів на Сході та Півдні.

На Покрову, в День захисника України, в Україні буде все ще тепло. Про це повідомила відомий синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

Найвища температура повітря прогнозується в східних та південних областях – +19 +24 градуса. Зате найхолодніше буде в західній частині – +9 +14 градусів. У Карпатах місцями буде 0 градусів і нижче.

У центральному регіоні від +15 градусів у Вінницькій області до +23 градусів у Дніпрі та районах. На Півночі країни очікують від +15 градусів на Житомирщині до +20 градусів на Сумщині.

Вітер дутиме південно-західний, швидкість до 5-12 метрів на секунду.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

На Заході можливі дощі, а в Карпатах – сніг. У більшості ж областей втримається переважно суха погода, є ймовірність туманів.

У Києві в середу буде сухо і тепло. Стовпчики термометрів у столиці сягатимуть +17 +19 градусів.

На Покрови та на День захисника України погода ще побуде теплою. Найвища температура повітря очікується у східних...

Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 13 oktober 2020

Народний прогноз погоди в Україні

14 жовтня відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці. У наших предків була перша зустріч зими. На Покрову особливу увагу приділяли вітру: якщо в цей день вітер зі сходу або півночі – зима буде холодною; з півдня – буде теплою; з заходу – до сніжної зими; а якщо вітер мінливий, то і зима буде непостійною.

погода на 14 жовтня, скріншот з сайту Укргідрометцентру

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.