94-річний натураліст Девід Аттенборо створив сторінку в Instagram і побив рекорд голлівудської актриси Дженніфер Еністон. Так, всього за чотири години і сорок хвилин на нього підписалися близько мільйон людей.

Першу публікацію Аттенборо, в якому він розповів про кліматичну кризу, зібрав 17 млн переглядів. Раніше чоловік ставився до змін клімату скептично, проте зараз називає це головною загрозою для людства.

Натураліст зареєструвався в соцмережі напередодні виходу свого нового фільму – A Life on Our Planet. Документальний фільм презентовано на Netflix 4 жовтня. Він розповідає про те, як люди знищували планету протягом останніх 70 років.

Аттенборо називає роботу своєрідними "свідченнями у справі про знищення планети людиною". За свою кар'єру Девід часто повертався в місця, де вже бував, і стикався із загибеллю цілих екосистем.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

За прогнозами дослідника, якщо людство не змінить свою поведінку, вже до 2030 року амазонські ліси можуть перетворитися на савану. Океани нагріються і стануть кислотними – це вже до 2050 року вб'є коралові рифи і багато видів риби. До 2100 року планета стане настільки гарячою, що окремі регіони виявляться повністю непридатними для життя, а багато людей втратять свої житла.

Аттенборо вважає, що людям потрібно повністю відмовитися від м'яса, обмежити вилов риби, зменшити народжуваність і перейти на відновлювану енергію: "Якщо ми подбаємо про природу, природа подбає про нас".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, снігові зими українці бачитимуть раз на 10 років, експерт назвала причини: "Незворотні зміни".

Як повідомляв портал Знай.uа, це століття може бути для нас останнім, в ООН більше не в змозі приховати.

Також портал Знай.uа писав, що Google займеться поліпшенням врожайності заради майбутнього покоління.