"Рубікон" осені залишився позаду, і тепер погода в Україні обіцяє "підкинути" трохи дощів. Про це написала відомий український синоптик Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі. Згідно з її прогнозом, дощі охоплять більшу частину України.

Дощі, обіцяє Діденко, будуть невеликими, максимум помірними. Виняток становитимуть Карпати, де дощ може хлинути сильніше. Атмосферний фронт у п'ятницю принесе опади (карта 1).

У суботу українцям належить зустріти активний циклон з південного заходу, який вже принесе сильні зливи і пориви вітру на півночі, заході і місцями в центральних областях (карта 2).

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще


16 жовтня сухо буде на Сході і Півдні, і лише в Харківській області є ймовірність невеликого дощу.

На Півдні, Сході і в деяких центральних областях в п'ятницю ще буде тепло, температура повітря складе +18+23 градусів. У цих регіонах слід очікувати похолодання лише з 18-19 жовтня. У Вінницькій та Черкаській областях похолодання почнеться вже завтра, очікується +15+18.

На півночі України погода буде значно прохолоднішою-очікується +12 + 15.

Найхолодніше в п'ятницю буде на заході країни — всього +8+13 градусів.

У Києві п'ятниця 16 жовтня теж буде прохолодною — +13,+14 градусів, можливі дощі.

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.