У четвер, 16 жовтня, Державна служба статистики опублікувала дані про середні споживчі ціни на товари та послуги в Україні у вересні поточного року.

Читайте Знай в Google News!

Варто відзначити, що частина продуктів відчутно дорожчає, а інша частина все ж дешевшає. Про це повідомляється на сайті Держстату.

Так, за даними статистичного відомства, за січень-вересень цибуля подешевшала на 36,3% до 5,7 гривень за кілограм, картопля - на 32,7% до 9,1 гривень за кілограм, яйця подешевшали на 14,7% до 18 гривень за десяток, філе куряче на 13,4% до 88,1 гривень за кілограм.

Ринок, скріншот: YouTube
Ринок, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Однак яблука подорожчали на 36,9% до 22,3 гривень за кілограм, морква - на 23,8% до 7,9 гривень за кілограм, ціни на крупу гречану зросли на 32,6% до 36,9 гривень за кілограм.

Крім того, за даними Держстату, за січень-вересень сигарети преміум-класу подорожчали на 15,1% до 54,7 гривень за пачку, ціни на горілку зросли на 0,3% до 92,6 гривень за 0,5 літра. Пиво подорожчало з початку року на 1,9% до 17,5 гривень за пляшку.

скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Українка купила молоко в супермаркеті і мало не посивіла: "шурупи!".

Як повідомляв портал Знай.uа, корпорація Google займеться поліпшенням врожайності заради майбутнього покоління, нагодують всіх.

Також портал Знай.uа писав, що цього року в травні індекс споживчих цін в Україні досяг багаторічного мінімуму. Але вже у вересні інфляційний тренд істотно змінився, оскільки ціни стрімко пішли вгору.