Щорічно 17 жовтня відзначається Міжнародний день боротьби з бідністю. У планах міжнародної організації було подолати цю проблему до 2030 року, але схоже, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 зруйнувала амбітні плани.

Читайте Знай в Google News!

Про ситуацію розповідає видання Gazeta.ua.

Згідно з дослідженням, економічні наслідки пандемії можуть призвести до зубожіння сотень мільйонів людей по всьому світу. Щонайменше пів мільярда населення може опинитися за межею бідності. Глобальний рівень бідності збільшиться вперше за 30 років.

Згідно з оцінками дослідження, бідних людей по всьому світу може стати більше на 400-600 млн осіб.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Світовий банк прогнозує, що кількість людей, які перебувають у стані крайньої бідності, 2020 року збільшиться на 88-115 млн через пандемію коронавірусу. Наступного - на 150 млн. За визначенням Світового банку, бідними вважають людей, які живуть на менш ніж 1,9 долара США на день.

Бідність, фото: wrangler/Depositphotos
Бідність, фото: wrangler/Depositphotos

Очікується, що кількість таких людей цього року становитиме від 9,1% до 9,4% населення світу, що відповідає рівню 2017 року - 9,2%. У разі відсутності пандемії коронавірусу рівень крайньої бідності у світі цьогоріч становив би 7,9%.

Міжнародний день боротьби з бідністю було започатковано ще у 1989 році: спочатку цей день було означено як Всесвітній день боротьби за подолання крайньої бідності. Його відзначали неурядові організації світу з ініціативи Міжнародного руху "Четвертий світ" і отця Жозефа Вресінскі.

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН підтримала цю ініціативу й оголосила цей день Міжнародним днем боротьби за ліквідацію бідності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, бідність у цифрах: скільки українців виживає, а не процвітає.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пообіцяли "Круте піке" через позбавлення субсидій, не допоможе навіть зростання мінімалки.

Також Знай. ua писав, що пенсіонерам додадуть по 300 гривень з 1 січня: кому перерахують виплати.