Виплати пенсій в Україні залежать від найрізноманітніших факторів. Хоча пенсії абсолютно дріб’язкові, для когось це єдиний шанс вижити... "Пенсійний кур’єр" у facebook ділиться з українцями роз’ясненнями щодо тих, чи інших нюансів і відповідає на питання пенсіонерів. Так, розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника залежить від страхового стажу і заробітку годувальника.
Читайте Знай в Google News!
Питання: Чи матиму я право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника за померлого батька, якщо його трудову книжку втрачено? Пенсію він не одержував.
Відповідь: розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника залежить від страхового стажу і заробітку годувальника. Згідно із зконодавством, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії за III групою інвалідності (від 1 до 15 років залежно від віку, у якому настала смерть годувальника).
В разі смерті пенсіонера внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в масових акціях громадського протесту в Україні з 21.11.2013 по 21.02.2014 за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності), — незалежно від тривалості страхового стажу. Дітям пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника.

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

Непрацездатними членами сім’ї є діти померлого годувальника (зокрема діти, які народилися до закінчення 10 місяців із дня смерті годувальника), які не досягли 18 років або старші за цей вік, якщо вони стали особами з інвалідністю до досягнення 18 років.
Окрім того, діти, які навчаються за денною формою навчання в загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах, мають право на пенсію до закінчення навчальних закладів, але не довше як до досягнення ними 23 років.
Відповідно до статті 37 Закону пенсія у зв’язку з втратою годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї призначається в розмірі 50% пенсії за віком померлого годувальника, обчисленому відповідно до статей 27—28 Закону.

ЗАПИТАННЯ – ВІДПОВІДІ ❓ Чи матиму я право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника за померлого батька, якщо його...

Geplaatst door Пенсійний кур’єр op Zondag 18 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що переселенець з окупованих територій домігся виплати пенсій по інвалідності за 6 років.

Як повідомляв "Знай.uа", подолати бідність до 2030 вже не вдастся — пандемія остаточно зруйнувала всі надії.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні скажений Шумахер встановив рекорд з перевищення швидкості: деякі літаки при зльоті так не розганяються.