Українцям порадили, як швидко і без черги можна обміняти водійське посвідчення. Тепер українські водії можуть відновити права онлайн. Перше, що потрібно зробити - зайти в електронний кабінет водія. Про це повідомляє МВС на своїй сторінці в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Після цього потрібно відсканувати і відправити паспортні дані, ідентифікаційний код, діючу медичну довідку за формою 083/о (одним файлом) і наявне водійське посвідчення.

Після цього необхідно відстежувати статус заявки. Забрати нові права можна буде, коли ви побачите статус "оброблено". В електронний кабінет водія можна зайти за цим посиланням.

Українські водії, фото: кадр з відео
Українські водії, фото: кадр з відео

Електронний кабінет водія, що почав роботу в 2019 році, запропонував нову послугу. Українці можуть в онлайні замовити заміну посвідчення водія. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Зокрема, українські водії зможуть не виходячи з дому обміняти посвідчення і заново отримати його після втрати або викрадення.

водій за кермом, фото Pxhere
водій за кермом, фото Pxhere

Нагадаємо, в Україні водійські посвідчення зобов'язані мати при собі не всі учасники дорожнього руху. Деяких за відсутність прав та свідоцтва про реєстрацію транспорту правоохоронці не мають права оштрафувати при зупинці.

Йдеться про власників скутерів, але в список таких "недоторканних" входять не всі. Ключовим моментом для обов'язкової наявності зазначених документів є віднесення транспортного засобу до категорії "механічний".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні запустять ноу-хау сервіс для водіїв: всі ями у смартфоні.

Як повідомляв Знай. ua, фейкові штрафи за ПДР щосили розсилають довірливим українцям, як не потрапити "на вудку" шахраїв.

Також Знай. ua писав, що як уберегтися від штрафу за нерозмитнене авто, загрожує 170 тисяч, євробляхерам дали пораду.