В Офісі президента повідомили, за якої умови в Україні введуть жорсткий карантин. Для того, щоб обмеження суттєво посилили необхідно досягнення певної кількості нових випадків зараження коронавірусом, а саме - 9,5 тисячі на добу.

Читайте Знай в Google News!

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Офісу президента 19 жовтня. Заяву про те за яких умов в Україні знову будуть посилені карантинні правила Володимир Зеленський зробив під час зустрічі з представниками релігійних організацій.

Зустріч Зеленського з представниками релігійних громад, фото: president.gov.ua
Зустріч Зеленського з представниками релігійних громад, фото: president.gov.ua

"Якщо у нас буде понад дев'ять з половиною тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені вводити жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім", – заявив Зеленський. Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Водночас у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що в Україні в гіршому випадку можуть реєструвати до 35 тисяч випадків зараження на коронавірус і грип вже до кінця жовтня. Про це розповів виконувач обов'язків директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін у коментарі РБК-Україна. Більш реалістичним сценарієм, на його думку, є близько 20 тисяч випадків зараження в день. За його словами, при поточному сценарії такі цифри можливі через 3-4 тижні.

"Зараз дуже важко робити якісь точні прогнози, але прогнози стосовно добової кількості 20 тисяч цілком реальні. Тому що ми вже зараз бачимо гострі респіраторні захворювання, інфекції. Цілком ймовірно, що якщо ті тренди, які зараз реєструються, будуть продовжуватися, то цифра у 20 тисяч цілком реальна", – додав Кузін. Ігор Кузін

Зустріч Зеленського з представниками релігійних громад, фото: president.gov.ua
Зустріч Зеленського з представниками релігійних громад, фото: president.gov.ua

Раніше Київська школа економіки представила прогноз, згідно з яким в листопаді кількість заражених на коронавірус може досягти 10 тисяч нових випадків за добу. Жертвами ускладнень в результаті зараження коронавірусом можуть стати 20 тисяч українців.

До кінця жовтня, коли за прогнозами очікуються більш масові спалахи зараження COVID-19, залишилося півтора тижня. Якщо за цей час ситуація з дотриманням карантинних заходів не зміниться, в Україні введуть жорсткий карантин.

Джерело: Національна служба здоров'я України
Джерело: Національна служба здоров'я України

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних...

Geplaatst door Офіс Президента України op Maandag 19 oktober 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський терміново прибув до Ради: онлайн-трансляція звернення президента України

Як повідомляв портал "Знай.ua", український татусь розповів про знущання і побори у школі: "Забирай свою доньку"

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"