Наступний рік в Україні почнеться з перерахунку всіх пенсій, збільшення віку виходу на заслужений відпочинок Для жінок і вимоги до стажу. Про це повідомляє видання "Obozrevatel".

Читайте Знай в Google News!

У 2021-му році в Україні на пенсію в 60 років зможуть вийти лише ті, хто має 28 років стажу, це означає, що мінімальна вимога збільшиться ще на 12 місяців. Щоб докупити рік стажу, потрібно заплатити 31 680 гривень, тоді як у січні нинішнього року сума становила 24 937 грн.

В Україні триває поетапне підвищення вимог для виходу на пенсію в 60 років. Адже цього року це 27 років, а наступного вже — 28. Через вісім років межа збільшиться до 35. Тому, якщо вам вже 40 років, у вас повинно бути мінімум 15 років стажу на цей момент.

Про підвищення пенсійного віку йдеться в законі "Про загальнодержавне обов'язкове пенсійне страхування"

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

Є кілька "дверей": перша — зовсім залишитися без пенсії; друга — вийти на пенсію в 63 роки. Для цього необхідно, зараз, від 17 до 27 років стажу.

Що стосується перерахунку пенсій, мінімальна пенсія в грудні нинішнього року буде підвищена на 57 гривень, з 1712 до 1769 грн, з липня 2021 року до 1854 гривень, а з грудня наступного року — до 1934 грн.

У липні планують підвищити прожитковий мінімум, який і передбачає додатковий перерахунок всіх надбавок до пенсій і понаднормових за стаж.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна раніше заявляла про те, що в Кабінеті Міністрів України зараз працюють над новими параметрами пенсійної система, яка дозволить українцям виходити на заслужений відпочинок раніше

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Всi прозріємо": головний інфекціоніст України розповів про пік захворюваності covid-19 в країні.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб не проспати поїзд: в Укрзалізниці оголосили про зміну графіка руху.

Знай.ua писав, десятки тисяч вийшли на протест проти карантину, розлючений натовп кидається на копів.