Президент України Володимир Зеленський не знає, що введення локдауна може призвести до колапсу системи медобслуговування. Коментуючи ймовірність він, не згадав, що влада з коронавірусного фонду перенаправила гроші на будівництво доріг. Про це повідомив політолог Руслан Бортник.

Читайте Знай в Google News!

"Зеленський, коментуючи ймовірність введення локдауна, сказав, що проблема не в кількості хворих коронавірусом, а в кількості лікарів. Загалом в Україні 270 тисяч лікарняних ліжок, а загальна потужність амбулаторно-клінічних закладів-847 тисяч місць. Це величезний ресурс. Також нагадаю, що в Україні 154 тисячі лікарів і практично 300 тисяч медиків", - заявив політолог.

За словами Бортника, навантаження навіть у 80 тисяч хворих не може призвести до колапсу цієї системи.

Коронавірус, фото: кадр з відео
Коронавірус, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Багато людей не йдуть в медустанови. І не лише з коронавірусом, але і з іншими захворюваннями. Мова насправді йде про те, що не вистачає грошей. Ресурси коронавірусного фонду були спрямовані на будівництво доріг. А тепер грошей на доплати медикам і на обладнання не вистачає. Перенаправлення грошей на дороги було абсолютно не продуманим кроком. Проблема полягає в тому, що влада намагається прикрити те, що вони не підготували державу до боротьби з коронавірусом, а гроші були витрачені на інші цілі", - зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, "Всі прозріємо": головний інфекціоніст України розповів про пік захворюваності на covid-19 в країні.

Як повідомляв Знай.uа, імунітету від Covid-19 не дочекатися: лікар дав жорстке попередження.

Знай.uа писав, в Україні продовжили канікули в школах: кого карантин знову закрив удома.