Комітет виборців України назвав основні порушення під час голосування на місцевих виборах: Ними стало невиконання санітарних вимог, спрямованих на недопущення поширення коронавірусної хвороби Covid-19, незаконна агітація, недопущення спостерігачів, а також — проблеми зі всенародним опитуванням, ініційованим президентом Володимиром Зеленським.

Читайте Знай в Google News!

Про це йшла мова у брифінгу КВУ.

"Спостерігачами КВУ було зафіксовано такі порушення: порушення протиепідемічних заходів в день голосування, низка фактів незаконної агітації в більшості областей України, недопущення спостерігачів до окремих виборчих дільниць, зокрема було зафіксовано чотири факти недопущення спостерігачів КВУ, відкриття виборчих дільниць із затримкою, порушення, пов’язані з президентським опитуванням в день голосування", — заявляють в організації.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Окремої уваги заслужило й президентське опитування. Було зафіксовано факти порушення чинного законодавства, а саме незаконної агітації під час проведення опитування.Так, в Кіровоградській області опитування було використане інтерв'юерами з метою агітації.

"В більшості випадків робота інтерв’юерів розпочиналась о 10 ранку, опитування не проводиться на всіх дільницях, це свідчить про його необ’єктивність. Низка інтерв’юерів не є підготовленими, вони починають на свій розсуд розповідати та агітувати виборців, таким чином провокуючи конфлікти на дільницях. Опитування проводиться повністю відкрито, анкетування проходить на підручних засобах: стовпах, кабінках для голосування. Маркування анкет виконане в стилістиці партії Слуга Народу. Експерти КВУ назвали останнє маніпуляцією", — пояснюють у КВУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вибори в Україні: на Зеленського накинулася гола активістка, президент не оцінив

Як повідомляв портал "Знай.ua", місцеві вибори в Україні: Разумков відмовився відповідати за "косяки" Зеленського

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"