За час окупації Росією Криму на півострові висохло 10 озер. Крим знаходиться на межі екологічної катастрофи, та окупанти абсолютно не реагують на заяви екологів, а від населення приховують правдиву інформацію.

Про те, що відбувається з водоймами Криму повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на фатальні прогнози вчених.

Так, гірське озеро в районі Великої Ялти висохло навіть менше, ніж за 6 місяців. Води в ньому зараз не залишилося. Раніше біля водойми завжди були натовпи туристів. Поруч з озером відкривався гарний вигляд на гору Аю-Даг. Також виноградники "Массандри" поливали водою з цього озера.

Зараз же від нього залишилося кілька калюж. Там, де раніше була вода, пасуться коні.

За словами еколога Маргарити Литвиненко, озеро живилося підземними джерелами, зараз вони вичерпалися.

"Озерам десь потрібно брати воду. Перше джерело води - це опади. Опадів немає. Інший спосіб поповнення води - підземні джерела. Але підземні джерела вичерпалися. Все, і озеро пересохло", - розповіла еколог.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще



Також причиною зникнення водойми є масове буріння свердловин в цьому регіоні.

Пересохло ще одне кримське озеро біля села Залісне Бахчисарайського району. Раніше водойма була наповнена чистою водою.

Також на півострові зникло озеро Богайли в Сакському районі Криму. Засохло і знамените рожеве озеро Сасик-Сиваш, розташоване між Євпаторією і Саками. Кримські екологи кажуть, що це сталося через видобуток піску.

За словами експертів, ситуація в Криму буде тільки посилюватися. Якщо не вжити заходів, півострів може втратити й інші водойми. Вчені зазначають, що якщо за рік висихає 10 озер, то вже через 30 років їх не буде зовсім.