Кабінет міністрів України схвалив постанову про звільнення від податку на додану вартість автомобілів, що передаються на безоплатній основі людям пільгових категорій. Відповідне розпорядження чинне принаймні до 31 грудня 2020 року.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: інформаційне повідомлення, розміщене на Урядовому порталі.

Постанова з розлогою назвою "Про затвердження переліку окремих визначених законодавством України пільгових категорій населення, операції з безоплатного передання яким у володіння і користування транспортних засобів товарних позицій 8702 і 8703 УКТ ЗЕД звільняються від обкладення податком на додану вартість" була ухвалена 28 жовтня.

"Постанова сприятиме забезпеченню автомобілями визначених законодавством пільгових категорій населення, а також стимулюванню суб’єктів господарювання, які мають статус платників податку на додану вартість до безоплатного передання у володіння і користування автомобілів, вищезазначеним пільговим категоріям населення", — запевняють у Кабміні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Автомобілі, фото YouTube
Автомобілі, фото YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, звідки найвигідніше приганяти "євробляхи": перелік країн з перевагами та недоліками. Однією з найбільш популярних країн для ввезення таких машин є Німеччина.