Українці потерпають від ненайкращих економічних умов, що змушує багатьох брати позики чи відтерміновувати оплату певних послуг - це активує роботу колекторів, які порушують велику кількість законів України, бо поки що не існує дієвих регуляторних актів. Звідси випливають дзвінки вночі, написи на стінах, терор родичів і навіть сусідів.

Читайте Знай в Google News!

Цю проблему активно обговорюють у регіональних медіа Херсона, зокрема у виданні "Типичный Херсон": колектори дозволяють собі не лише обзивати людей, а й погрожувати фізичним покарання.

На жаль, типовою є історія Олександра, який терпів колекторів 4 роки: “Колекторська служба тероризувала мене 4 роки через неіснуючий борг перед компанією "Укртелеком". Мені настирливо дзвонили як протягом дня, так і під ранок о 4 ранку! Погрожували мені судовими позовами, конфіскацією майна, говорили:" Чекайте, завтра до вас приїде сіра "Daewoo", звідти вийдуть люди і пояснять вам як потрібно повертати борги. Так колектори протягом 4 років, набігами, намагалися у мене "вибити" неіснуючий борг за послуги Інтернету в розмірі 300 гривень! ".

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На щастя, законопроєкт № 2133 “Про захист прав і законних інтересів боржників при здійсненні колекторської діяльності” вже прийнято у першому читанні. Згідно з ним:

  • колектори можуть телефонувати лише з 8 ранку по 20.00, максимум двічі на день;
  • колектори будуть вимушені поводити себе етично;
  • колекторам буде заборонено контактувати з третіми особами і розголошувати приватну інформацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як позбутися від настирливих колекторів і не платити чужий кредит, Поради адвоката.

Як повідомляв Знай. ua, НБУ візьметься за колекторів, які санкції застосують проти вибивачів боргів.

Нацбанк розповів українцям що робити, коли дістають колектори: "Боятися нічого"