Уряд України зареєстрував у Раді законопроект, у якому йдеться про зміну правил соціального захисту пенсіонерів. Про це повідомляється в Telegram-каналі прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Читайте Знай в Google News!

На засіданні Кабміну був затверджений законопроект, спрямований на захист людей, які досягли пенсійного віку. Найближчим часом документ направлять на розгляд депутатів Верховної Ради. Вже відомо, що зміна правил соцзахисту пенсіонерів обійдеться бюджету в 500 мільйонів гривень. Згідно із заявою глави уряду Дениса Шмигаля, в нині чинному законодавстві є "ряд невідповідностей", які потрібно врегулювати.

Денис Шмигаль, скріншот YouTube
Денис Шмигаль, скріншот YouTube

Представник партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко уточнив, що документ, зокрема, пропонує додати до переліку пільг для осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Україною. Йдеться про безкоштовне забезпечення рецептурними ліками, доставку ліків додому нужденним громадянам, звільнення від оплати комуналки (в будинках, які не мають постачання теплової енергії або індивідуальної системи опалення) в межах норм, встановлених законодавством. Крім цього, мова йде про звільнення від оплати за користування домашнім телефоном (абонплата) теж згідно з нормами законодавства.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, Мінсоцполітики розповіло, хто може отримати щомісячну компенсацію.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що чоловік-пенсіонер судді КСУ купив елітну квартиру.

Також портал "Знай.ua" писав, що пенсіонери отримають низку пільг - від скасування комуналки до забезпечення ліками.