Винуватець смертельної дорожньо-транспортної пригоди на Майдані Незалежності в Києві, в якому загинули дві людини і ще чотири отримали травми, був затриманий. Юрію Назаренку загрожує до 10 років ув'язнення, а про його затримання в соціальній мережі Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте Знай в Google News!

Водій дав свідчення після затримання про те, що він втратив свідомість і втратив контроль над керуванням автомобіля. Однак Геращенко нагадав правила дорожнього руху, в яких чітко зазначено в пункті 2.9, підпункт "д" Про заборону керування транспортним засобом в хворобливому стані, в стані стомлення, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції і увагу.

Офіс Генерального прокурора повідомляє про експрес дослідження, проведене на місці події. Воно показало відсутність ознак алкогольного сп'яніння у Назаренка. "За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом масштабної ДТП в центрі Києва зі смертельними наслідками (ч.3 ст. 286 КК України)", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

За цією частиною статті передбачається позбавлення волі строком до 10 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві водій знепритомнів і протаранив пішоходів на Майдані: люди загинули на місці.

Як повідомляв "Знай.ua", який збив пішоходів на Майдані виявився люстрованим чиновником часів Януковича.

Знай.ua писав, головні новини за 30 жовтня: українці програли на виборах, на Майдані придушили людей, а сімейні лікарі збагатилися.