Національний банк України презентував нову монету. Її номінал 2 гривні, а приручено її видатному українцю. Вже з другого листопада ці монети поступлять в обіг.

Читайте Знай в Google News!

Нова монета виготовлена з нейзильберу.

На ній зображено силует людини і мозок, а з іншого - портрет Андрія Ромоданова, видатного українського вченого зі світовим ім'ям. Чоловік очолював Київський інститут нейрохірургії, де займався розробкою шляхів лікування таких складних і небезпечних захворювань як внутрішньомозкові пухлини, епілепсії, струси. Спершу займався дитячою нейрохірургією, згодом розширив практику і на випадки з дорослими пацієнтами. Зараз цей інститут носить його ім'я. Його діяльність дала старт існуванню і розвитку української наукової школи нейрохірургії.

Зображення НБУ
Зображення НБУ

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Андрій Петрович Ромоданов (11 листопада 1920, Лубни, — 5 серпня 1993, Київ) — український нейрохірург, творець наукової школи, доктор медичних наук, професор, академік АМН СРСР. Похований на Байковому цвинтарі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, як колектори вибивають борги у знедолених українців: дзвінки опівночі, погрози родичам і написи в під'їздах.

Як повідомляв Знай.uа, українських заробітчан обкладуть новим податком: за що доведеться платити і кому.

Знай.uа писав, Верховна Рада добереться до бюджету 2021: Разумков назвав дату і умови.