В Україні шахраї придумали дуже підлий спосіб для обману довірливих громадян. Справа в тому, що аферисти нібито надсилають цінні ювелірні прикраси на пошту. Причому люди навіть не здогадуються, що повинні щось отримати на пошту.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню користувача мережі Facebook Артема Бобока.

Хлопець пише, що його колега зіткнувся з новим розводом при отриманні посилки. Йому прийшло повідомлення про отримання посилки на "Нову Пошту". В описі заманливо сказано "прикраси". Чоловік нічого не замовляв, тому набрав відправника - там скинули. Далі він поїхав до відділення.

Українців попередили про нову схему шахрайства, фото: facebook / / gorodnya
Українців попередили про нову схему шахрайства, фото: facebook / / gorodnya

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Українців попередили про нову схему шахрайства, фото: facebook / / gorodnya
Українців попередили про нову схему шахрайства, фото: facebook / / gorodnya

"Під'їхав на відділення, щоб подивитися, що ж в посилці... Так як це була наложка, дозволили оглянути посилку. Всередині був листочок і герметичний пакетик, на якому був стікер 29,99 дол., в папірці ж було 29,99 євро", - пише українець, який ледь не став жертвою "лохотрона".

Всередині пакетика виявився кулон, який на вигляд нагадував золотий, але на ділі виявився пластиковим.

"Ми зібрали все назад і я відмовився від посилки. На жаль, співробітниця НП відмовилася додати відправника в чорний список, так як чек дуже маленький і ця штука теоретично може коштувати 120 грн", - йдеться в повідомленні.

Чоловік попередив українців не реагувати на подібне "розвод", яке націлене на жадібність людей.

Також варто нагадати нашим читачам, що в "ПриватБанку" і "Ощадбанку" попереджають українців, що приділятимуть більшу увагу всім клієнтам, які потрапляють у високоризикову категорію. Посилять контроль всіх підозрілих операцій, однак це не торкнеться звичайних переказів громадян – їх контролювати стануть навіть менше звичайного. Такі заходи є реакцією банків на введення правил фінмоніторингу для фінансових установ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, шахраї повісили на дніпрянина сім кредитів, доведеться віддавати - "Попастися може кожен".

Як повідомляв Знай.uа, українець "виграв" в лотерею і втратив останнє: "Завжди хтось клюне!".

Знай.uа писав, львів'янка попалася на гачок липового "депутата" - "Купіть цукерок, я все віддам!".