Українці зовсім скоро отримають чудову нагоду перевірити свою грамотність. 9 листопада удвадцяте відбуватиметься Радіодиктант національної єдності.

Читайте Знай в Google News!

Грамотність зможуть перевірити не лише школярі, а й дорослі. Щобільше, за диктант обіцяють нагороду. Детально про це пише "Освіторія".

Радіодиктант, фото: кадр з відео
Радіодиктант, фото: кадр з відео

Традиційно диктант відбудеться 9 листопада, в день писемності і мови. Цього разу текст диктуватиме акторка Римма Зюбіна о 9:15-9:30. А напише його лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, письменник і видавець Іван Малкович. Також є можливість прослухати ролик пізніше у Facebook або на YouTube.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Щоб почути радіодиктант слід увімкнути на вибір або Українське радіо (перший канал), або ж радіо Культура (третій канал). Крім того, на сайті радіокомпанії є можливість слухати передачі в прямому ефірі або на сторінках Українського радіо у соціальних мережах. Диктант також можна буде подивитися на телеканалах UA:Перший та UA:Культура, а також на каналах регіональної мережі.

Якщо ви написали диктант та перевірили його - можна надсилати. Його чекатимуть протягом доби - відправляйте текст на електронну адресу: rd@ukr.radio. Інший варіант - надіслати паперовим листом на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26, Українське радіо, "Радіодиктант". Але тут слід звернути увагу на важливу умову: лист може прийти і пізніше, але штемпель має бути до 10 листопада.

Текст диктанту буде оголошено 11 листопада, його розмістять на сайті радіокомпанії. Нарешті всі зможуть перевірити свою грамотність і правильність написання. Якщо у вашому тексті не буде помилок, чекайте призів! У переліку винагород: книжки, запрошення на культурні події, екскурсії.

Одним з призів буде можливість відвідати приміщення радіокомпанії на Хрещатику, 26. Також найграмотнішим українцям обіцяють провести їх музеєм, показати студію і дати можливість випробувати звукозаписувальну техніку.

Радіодиктант, фото: кадр з відео
Радіодиктант, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хто краде електроенергію просто у вас вдома: 7 приладів, які накручують лічильник. Багато користувачів електроенергії помічають, що цифри більші, ніж мали б бути згідно з підрахунком. Виявляється, хтось краде "світло".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше. Перша леді взяла участь в онлайн-нараді з оновлення системи шкільного харчування

Також "Знай.ua" писав, рівень кисню при коронавірусі: чи обов'язково вдома мати пульсоксиметр. Пандемія коронавірусу вплинула на щоденне життя людей, а у деяких сферах - докорінно його змінила.