Українським громадянам розповіли, що вже з наступного року, а саме, з 1 січня, для споживачів перерахують розмір абонентської плати за газ. Відомо, що ці кошти витрачають на утримання інфраструктури, а платити потрібно однакову суму щомісяця.

Про це повідомляють на каналі "Что будет завтра?" в YouTube.

Тема щодо ціни на блакитне паливо постійно є однією з найбільш обговорюваних і хвилюючих для українців. Останнім часом вартість газу для українських жителів часто змінюється, а тепер їм знову розповіли, чого очікувати від платіжних квитанцій за блакитне паливо.

Так, для українських споживачів газу перерахують розмір абонентської плати вже з початку наступного року. Відомо, що на сьогоднішній день українці платять, виходячи з того, скільки вони споживали в минулому році. Але наступного року суму за газ перераховуватимуть вже за поточний рік.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

Так, якщо точніше, то на даний момент громадяни України віддають зі свого гаманця, виходячи з обсягів в період з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року. А ось вже з першого дня наступного року споживачі будуть платити, виходячи з того, скільки вони витратили з жовтня минулого року по кінець вересня цього року.

Скріншот до відео з каналу "Что будет завтра?" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Что будет завтра?" в YouTube

Важливо знати, що якщо українці в цей період спожили більше газу, то і сума в платіжних квитанціях, відповідно, збільшиться. А в тому випадку, якщо була економія блакитного палива, то, швидше за все, українці будуть платити менше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Також повідомляється, що ряд газових служб перерахують і сам тариф. Так, наприклад, "Київоблгаз" порахував, що зібраних коштів йому не вистачає у зв'язку з тим, що росли заробітні плати і збільшувалася ціна на матеріали. Саме тому зросте і абонентська плата за газ.

Нагадаємо, що жителям Дніпра розповіли, скільки вони заплатять за тепло вже в листопаді цього року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", жителі Закарпаття повстали через збільшену ціну на газ.

Також "Знай.ua" писав, що українцям розповіли, що тарифи на газ більше не залежать від Кабміну або профільного регулятора.