Лимон - це дерево, яке росте в Азії, в наші дні цей жовтий цитрус вирощується ще й в Середземномор'ї і в Америці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЛимони давно заслужили народну повагу за свої унікальні лікувальні властивості. Адже чашка чаю з лимоном прекрасно зігріває, допомагає організму підбадьоритися, покращує самопочуття і підвищує опірність до інфекцій. Цей цитрус, є однією з найбільш затребуваних смакових добавок до різного роду страв, кондитерських виробів і т. д.
Читайте Знай в Google News!
Користь лимонів:
Відмінно допомагає при застуді. Лимонний сік, насичений вітаміном С і антиоксидантами, і правда зміцнює імунітет. І, як це не дивно, він також зменшує закислення організму. А це в свою чергу допомагає нам виводити токсини і уникати хвороб нирок.
Склад лимона:
У м'якоті міститься-лимонна кислота, саме вона становить основу фрукта. Шкірка багата флавоноїдами, ефірними маслами, пектиновими сполуками, харчовими волокнами, глікозидами, фітонцидами. Звичайно, велика частина цих речовин накопичується в м'якоті.
Лимони багаті вітамінами: серед них фолієва і аскорбінова кислоти, пантотенова кислота, вітамін Д, токоферол, тіамін, ретинол, піридоксин, рибофлавін, вітамін РР.
З мікроелементів лимона найбільшою цінністю користується бор, залізо, мідь, молібден, цинк, фтор, марганець. Макроелементів також багато, серед них сірка, калій, хлор, натрій, магній, фосфор, кальцій та інші. У лимоні оптимально зосереджені білки, вуглеводи і жири. Калорійність порції 100 гр. не перевищує 28 одиниць.
У складі двох столових ложок лимонного соку міститься половина добової потреби людини в аскорбінової кислоти. Всі знають, що вітамін C необхідний для підтримки захисних функцій організму.
Корисні властивості лимона:
підвищує тягу до їжі у людей, які нещодавно перенесли хворобу або операцію;
стимулює перистальтику кишечника, покращує його мікрофлору;
очищає організм від токсинів і шлаків;
сприяє кращій всмоктуваності корисних речовин з їжі;
бадьорить, знімає сонливість і втому;
нормалізує психоемоційне середовище, борючись з наслідками стресу;
відбілює нігті, зміцнює їх;
покращує склад і циркуляцію крові;
використовується для оздоровлення волосся;
сприяє полегшенню перебігу діабету;
знімає блювотні позиви при токсикозі у вагітних;
очищає кровоносні судини від холестеринових бляшок;
заповнює нестачу корисних речовин при авітамінозі.
Шкода лимона і запобіжні заходи:
Лимони відносяться до розряду алергенів. Тому не слід вживати ці плоди людям з алергією на цитрусові, а також особам з хворобами нирок, вагітним жінкам і годуючим матерям, дітям до трьох років.
Оскільки лимони дратують слизові оболонки кишечника і шлунка, вони протипоказані людям при захворюваннях цих органів. Надмірне захоплення фруктами може спровокувати також загострення деяких хвороб:
порушень в роботі підшлункової залози;
виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки;
ентериту, коліту і гострого гастроентероколіту.
Таким чином, при всьому багатому складі і незаперечних корисних властивостях, лимони слід вживати з обережністю і дотримуючись міри. І тоді організм в повній мірі зможе відчути користь і цілющу силу цих плодів.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Раніше повідомляли, сало - сила, навіть лікарі погодилися: розкрито цілющі властивості улюблених ласощів українців.
Як повідомляв Знай.uа, 207-кілограмова жінка блискавично скинула 72 кіло заради виживання: "тепер я можу ходити".
Знай.uа писав, цукровий діабет, ожиріння і панкреатит: фрукти, про які варто забути.