Лимон - це дерево, яке росте в Азії, в наші дні цей жовтий цитрус вирощується ще й в Середземномор'ї і в Америці.

Лимони давно заслужили народну повагу за свої унікальні лікувальні властивості. Адже чашка чаю з лимоном прекрасно зігріває, допомагає організму підбадьоритися, покращує самопочуття і підвищує опірність до інфекцій. Цей цитрус, є однією з найбільш затребуваних смакових добавок до різного роду страв, кондитерських виробів і т. д.

Читайте Знай в Google News!

Користь лимонів:

Відмінно допомагає при застуді. Лимонний сік, насичений вітаміном С і антиоксидантами, і правда зміцнює імунітет. І, як це не дивно, він також зменшує закислення організму. А це в свою чергу допомагає нам виводити токсини і уникати хвороб нирок.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Лимони, скріншот: YouTube
Лимони, скріншот: YouTube

Склад лимона:

У м'якоті міститься-лимонна кислота, саме вона становить основу фрукта. Шкірка багата флавоноїдами, ефірними маслами, пектиновими сполуками, харчовими волокнами, глікозидами, фітонцидами. Звичайно, велика частина цих речовин накопичується в м'якоті.

Лимони багаті вітамінами: серед них фолієва і аскорбінова кислоти, пантотенова кислота, вітамін Д, токоферол, тіамін, ретинол, піридоксин, рибофлавін, вітамін РР.

З мікроелементів лимона найбільшою цінністю користується бор, залізо, мідь, молібден, цинк, фтор, марганець. Макроелементів також багато, серед них сірка, калій, хлор, натрій, магній, фосфор, кальцій та інші. У лимоні оптимально зосереджені білки, вуглеводи і жири. Калорійність порції 100 гр. не перевищує 28 одиниць.

У складі двох столових ложок лимонного соку міститься половина добової потреби людини в аскорбінової кислоти. Всі знають, що вітамін C необхідний для підтримки захисних функцій організму.

лимон і сіль, фото:sovkusom
лимон і сіль, фото:sovkusom

Корисні властивості лимона:

підвищує тягу до їжі у людей, які нещодавно перенесли хворобу або операцію;
стимулює перистальтику кишечника, покращує його мікрофлору;
очищає організм від токсинів і шлаків;
сприяє кращій всмоктуваності корисних речовин з їжі;
бадьорить, знімає сонливість і втому;
нормалізує психоемоційне середовище, борючись з наслідками стресу;
відбілює нігті, зміцнює їх;
покращує склад і циркуляцію крові;
використовується для оздоровлення волосся;
сприяє полегшенню перебігу діабету;
знімає блювотні позиви при токсикозі у вагітних;
очищає кровоносні судини від холестеринових бляшок;
заповнює нестачу корисних речовин при авітамінозі.

Шкода лимона і запобіжні заходи:

Лимони відносяться до розряду алергенів. Тому не слід вживати ці плоди людям з алергією на цитрусові, а також особам з хворобами нирок, вагітним жінкам і годуючим матерям, дітям до трьох років.

Оскільки лимони дратують слизові оболонки кишечника і шлунка, вони протипоказані людям при захворюваннях цих органів. Надмірне захоплення фруктами може спровокувати також загострення деяких хвороб:

порушень в роботі підшлункової залози;
виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки;
ентериту, коліту і гострого гастроентероколіту.

Таким чином, при всьому багатому складі і незаперечних корисних властивостях, лимони слід вживати з обережністю і дотримуючись міри. І тоді організм в повній мірі зможе відчути користь і цілющу силу цих плодів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, сало - сила, навіть лікарі погодилися: розкрито цілющі властивості улюблених ласощів українців.

Як повідомляв Знай.uа, 207-кілограмова жінка блискавично скинула 72 кіло заради виживання: "тепер я можу ходити".

Знай.uа писав, цукровий діабет, ожиріння і панкреатит: фрукти, про які варто забути.