У США на світ з'явилася дитина з ембріона, який заморозили 27 років тому.

Читайте Знай в Google News!

У Сполучених Штатах народилася унікальна дівчинка - ембріон, з якого розвинулася дитина, заморозили у 1993 році. Це світовий рекорд.

Матері Моллі Гібсон 29 років, а батькові - 36. Пара не могла зачати дитину, тому вирішили скористатись системою імплантації замороженого ембріона. Генетично він не має з батьками нічого спільного.

Моллі встановила новий світовий рекорд, адже її зародок провів в замороженому стані довше всіх перед народженням - 27 років.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Моллі Гібсон, фото: BBC
Моллі Гібсон, фото: BBC

Варто зазначити, що Моллі - не перша дитина в сім'ї, яка з'явилась в такий спосіб. Кілька років тому таким же чином народилася її старша сестра, Емма. Ембріон Емми провів в рідкому азоті трохи менше часу - 24 роки.

Найцікавіше, що дівчатка повністю рідні сестри, вони були з одної групи зайвих ембріонів від яких відмовилися на користь науки біологічні батьки.

Звідки ж беруться ці "зайві ембріони"? Під час штучного запліднення може утворитися більше ембріонів, ніж потрібно. Так, лікарі зазвичай переносять в матку один-два ембріони, а ще декілька залишають про запас, якщо перший не приживається.

Коли запліднення стається швидко, решта ембріонів залишається. Тоді батьки можуть попросити клініку знищити їх, забрати на дослідження або заморозити. Заморожені ембріони пара може використати пізніше, або ж віддати на донорство.

Зараз в США зберігається близько мільйона заморожених людських ембріонів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені вперше показали на відео процес зародження життя

Як повідомляв портал Знай.ua, подружжя з Луганська, маючи чотирьох власних дітей, взяли під офіційну опіку ще вісьмох

Також Знай.ua писав, самотня Українка усиновила трьох діток-сиріт і ледь втекла з рідного Донецька