Президент України Володимир Зеленський продовжує висвітлювати головні українські перемоги - "відверто і без брехні" у себе в Telegram-акаунті.

Зараз він у відеозверненні розповів про локдаун, його введення в грудні або січні, а також допомоги бізнесу і успішно прийнятих законопроектах.

Читайте Знай в Google News!

Спочатку мова торкнулася головної теми обговорення за останні тижні-повного локдауну в Україні на період Новорічних свят. Володимир Зеленський висловив віру і надію на те, що тотальний карантин у грудні нам не потрібен. "Ми зважували всі за і проти, дуже багато даних і прогнозів, радилися з представниками місцевої влади, отримали запевнення МОЗ з приводу контрольованості ситуації в лікарнях. Я рекомендував прем'єр-міністру не оголошувати локдаун в грудні. Карантин вихідного дня дав свій результат, щоденна кількість хворих перестало рости настільки стрімко і геометрично, як колись магазин Roshen по всій країні", - розповів у ролику президент.

Потім він додав, що бізнесу надається можливість працювати, не втрачаючи грудень, один з найприбутковіших місяців року. Уряду не хочеться псувати людям свята. Потім же він заявив, що подібного сценарію можна буде домогтися в разі, якщо українці посприяють цьому. Це стосується правильного носіння масок, дезінфекції рук і дотримання дистанції.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Чи буде локдаун в січні? Зовсім уникнути локдауна буде складно, його ймовірність в січні існує і вона не маленька. Я доручив уряду наступного тижня передчасно проінформувати вас, детально і чітко, коли буде локдаун, який його чіткий формат, вичерпний перелік усіх карантинних заходів", — додав Зеленський і закликав громадян не скасовувати плани на відпустку і квитки на авіаперельоти, адже кордон буде відкритий для українців як для в'їзду, так і для виїзду.

Згодом Володимир Зеленський поділився радістю з приводу прийнятих важливих законопроектів, поданих за його ініціативою. Це стосується допомоги для найманих працівників і ФОПів, а також виплат підприємствам. Також був прийнятий законопроект, що відновлює відповідальність чиновників за брехню в декларації, і найважливіший, на думку президента, закон про внутрішній водний транспорт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський вирішив долю зброї масового знищення: підписано Історичний указ

Як повідомляв "Знай.ua", віртуальні активи та списки для прогульників – що затвердив Парламент після "ковід-карантину"

Знай.ua писав, лікар-інфекціоніст дав прогноз про пандемію на 2021 рік: скільки людей перехворіє і коли це закінчиться.