В Україні продовжує тривати воєнний стан, втім це не зупиняє шахраїв наживатися на чужому горі. В сучасному світі більшість людей тримають свої кошти на картці, і все рідше користуються готівкою, адже онлайн-платежі дозволяють оплатити усе, від товарів для повсякденного життя до комуналки.

Однак зберігання коштів на картці відкриває нові можливості для шахраїв.

Банківська карта та банкомат. Фото: youtue
Банківська карта та банкомат. Фото: youtue

Ледь не щодня аферисти розробляють нові схеми обману для виманювання коштів на вашій картці.

Правоохоронці поділилися порадами, які допоможуть вам уберегтись від шахрайських дій:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

• Надійно зберігайте та не розголошуйте PIN-код до своєї платіжної картки. Регулярно змінюйте PIN-код. При введенні PIN-коду у банкоматі обов’язково прикривайте клавіатуру, щоб його неможливо було зчитати за допомогою встановленої шахраями мікровідеокамери.

• Створіть складний пароль до електронної пошти, соцмереж та інтернет-банкінгу. Складний пароль може містити 8 і більше символів, прописні та малі літери, цифри та спеціальні символи.

Створюйте унікальний пароль для кожного сервісу. Не використовуйте загальновідомі комбінації паролів або особисту інформацію.

Скрін, відео YouTube покупка онлайн
Скрін, відео YouTube покупка онлайн

• Не розголошуйте усі реквізити платіжної картки та контролюйте рух коштів на рахунку. Тримайте в секреті цифри на зворотній стороні картки(CVV-код), коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів. Підключайте SMS-сповіщення стосовно операцій з платіжною карткою.

покупки онлайн, фото Pxhere
покупки онлайн, фото Pxhere

Нагадаємо раніше, гардероб ще можна врятувати: як усунути затхлий запах з одягу - ефективні методи

Як повідомляв портал "Знай.ua", про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використати часник - кулінарії не стосується

Також "Знай.ua" писав, що їсти їх точно не захочеться: які продукти не можна заморожувати - втратять смак та корисні властивості

Виберіть iндивiдуальнi лiмiти на операції з вашою платіжною карткою. Використовуйте віртуальну картку для розрахунків в Інтернеті.

• Купуйте онлайн на тільки на перевірених сайтах.