Виявилося, що дріжджі ще й чудове добриво для садово-городніх культур.

Вони багаті білками, мінеральними речовинами, органічним залізом та мікроелементами. З іншого боку, понад 10% маси дріжджів становлять незамінні амінокислоти.

Дріжджі, фото Pxhere
Дріжджі, фото Pxhere

Дріжджові підживлення корисні всім овочевих культур, суниці, квітів. Рекомендується застосування дріжджового розчину і як позакореневе підживлення.

Рецепт 1

200 г звичайних пекарських дріжджів розвести в 1 л води. Перед підживленням об'єм розчину довести до 10 л.

Рецепт 2

100 г "сирих" дріжджів розмішати в 10 л теплої води, залишити на добу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Рецепт 3

10 г сухих дріжджів та 2 ст. ложки цукру наполягати в 10 л теплої води 2-3 год. Для підживлення отриманий настій застосовують у співвідношенні 1:5.

Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua
Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua

Рецепт 4

У 70-літрову бочку із зеленою травою (1 відро) додати залишки сухого хліба, сухарів (0,5 кг) та 500 г дріжджів. Використовувати після наполягання протягом 1-2 діб.

Рецепт 5

1 ст. ложка сухих дріжджів, 2 ст. ложки цукру, 2 г аскорбінової кислоти, жменю землі настоювати в 5 л води на добу. Підгодовувати у співвідношенні 1 л настою на 10 л води.

Нагадаємо, що подарує вам щедрий урожай, рук не вистачить зібрати всю малину: рецепт ідеального підживлення. Як власними руками зробити підживлення малини у травні, щоб потім радувати себе величезними кущами.

Раніше ми повідомляли, що використовуйте ці підживлення для часнику та цибулі на городі – і про 50 грн/кг у магазинах можна забути.

Також стало відомо, що ця приправа змусить розсаду тягтися до сонця, немов на дріжджах: три дієві рецепти підживлення.