Відомий український журналіст, редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко звернув увагу своїх читачів на нову ініціативу народних депутатів щодо додаткових "внесків" до невідомого поки накопичувального фонду.

Про це Романенко розповів в новій публікації у своєму Telegram-каналі "Romanenko Dreams&Nightmare Show".

Публікація Юрія Романенка, Facebook
Публікація Юрія Романенка, Facebook

"Прочитав нові плани дебілів обкласти нас додатковими податками під виглядом відрахувань до пенсійного фонду. Дебіли пропонують, щоб крім традиційних виплат на жебрацькі пенсії, ми тепер ще платити додаткові внески в якийсь "накопичувальний фонд". "На сайті Ради зареєстровано один з проєктів запуску другого рівня пенсійної системи. Згідно з документом, українці з 2023 по 2030 рік сплачуватимуть по 3% з зарплати, до 2030-го – 4%, з 2040-го – 6%, а до 2050 року – 7% щомісяця. Стартовий внесок 3% – мізер, з яким розраховувати на гідну другу виплату не варто. Але є і позитивна новина – працівник за своїм бажанням має право платити більше, пропорційно повинен збільшувати внесок і роботодавець. Отже, у 2023 р. все обов'язково, згідно з документом, повинні будуть віддати 1% з власної кишені і ще два відсотки зарплати – роботодавець. Питання навіщо нам віддавати гроші в руки дебілів, які по-дебільному їх просруть, як ви самі розумієте, риторичне. Будь адекватна людина, яка має якісь заощадження на старість воліє тримати їх де завгодно, але тільки не в руках держави, яка розсипається, під управлінням дебілів. А ось текс нижче цілком розумна альтернатива дебільним ініціативам." - пише Юрій Романенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, 70 копійок за "зайвий" стаж - кому і на скільки збільшать пенсії.

Як повідомляв Знай.uа дотягнемо до пенсії? У ВООЗ розповіли, скільки житимуть українці.

Знай.uа писав, в Україні почалася індексація пенсій – як і коли нараховуватимуть виплати.