Член депутатської фракції партії "Слуга народу", голова українського парламенту з питань бюджету Юрій Арістов звернувся до українців з роз'яснення деяких питань щодо того, як держава планує допомагати громадянам після карантину.

Про це стало відомо завдяки матеріалу Арістова на порталі sluga-narodu, який має назву: "Як держава допомагає ФОПам, найманим працівникам і тимчасово безробітним.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Як відомо, найбільше від пандемії коронавірусу постраждав малий бізнес — кафе, магазини, перукарні. Залишається питання, як держава допомагатиме приватним підприємцям та їхнім сім'ям? І звідки візьмуться гроші на таку допомогу? Головні питання, на які українці хочуть знати відповіді:

Звідки держава братиме гроші на допомогу?

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми створили у складі бюджету фонд боротьби з COVID-19, або простою мовою - Стабфонд. Його кошти - 64,7 млрд грн - буде спрямовано на першочергові заходи: доплати медикам, закупівлю медичного обладнання, а також на підтримку бізнесу та громадян, які через кризу стали вимушено безробітними. Крім того, у змінах до Держбюджету, які Верховна Рада прийняла 13 квітня, передбачено видатки розвитку, витрати на дорожнє будівництво та допомога малому бізнесу — адже без працюючої економіки ефективна робота медицини і додаткові соціальні виплати просто неможливі.", - зазначив Арістов.

карантин у Києві,скріншот з відео
карантин у Києві,скріншот з відео

Як допомагатимуть ФОПам?

"На думку уряду, однією із категорій громадян, по яким сильно вдарили карантинні заходи, стали фізичні особи-підприємці. Сотні тисяч людей, які працювали переважно у сфері надання послуг, повністю або частково залишилися без роботи і перебувають у важкому матеріальному скруті. Найбільше серед них страждають ФОПи 1-ї і 2-ї груп, що не мають найманого персоналу. Вони сьогодні сидять вдома. Як їм годувати сім'ї та доглядати за дітьми? Саме тому держава надала їм додаткову допомогу на дітей. Під час карантину на кожну дитину в сім'ї ФОП виплачуватимуть 1779 грн на дитину до 6 років і 2218 грн на дитину від 6 до 10 років включно. 7 травня Бюджетний комітет погодив виділення зі Стабфонду понад 1,6 млрд грн для проведення в травні-червні 2020 цих виплат. За нашими розрахунками, гроші отримають майже 300 тисяч сімей.", - додав Арістов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Геращенко в ефірі "Право на владу" перерахувала програші Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа Тимошенко пообіцяла витрусити всі нутрощі корупціонерам. Попросила допомогти Саакашвілі.

Знай.uа писав, "Культурний збір" - Український уряд заговорив про введення нових податків (оновлено).